Hoppa till innehåll

Inloggning i e-resurser

Som studerande eller personal vid Högskolan på Åland har du tillgång till databaser, e-böcker och e-tidskrifter också utanför högskolans nätverk.

Bibliotekets e-resurser

Vissa av bibliotekets e-resurser kräver inloggning om du befinner dig utanför högskolans nätverk, t.ex.:

  • artikeldatabaser
  • e-böcker
  • lexikon
  • uppslagsverk
  • tidskrifter i fulltext

E-resurser på högskolan och stadsbiblioteket

När du använder en dator på högskolan eller i kursboksbiblioteket på Mariehamns stadsbibliotek behöver du inte logga in i bibliotekets e-resurser. Du har tillgång till dem direkt genom att klicka på länken med e-resursens namn. Om du använder chromebook, laptop eller mobil, kom ihåg att använda högskolans trådlösa nätverk som finns tillgängligt i högskolans byggnader och på stadsbiblioteket.

E-resurser hemifrån

När du är hemma, eller befinner dig någon annanstans utanför högskolans nätverk, behöver du logga in med hjälp av ditt HÅ användarkonto för att använda e-resurserna. Klicka på en e-resurs och det kommer automatiskt upp en inloggningsruta – logga in med ditt HÅ användarkonto (Windows användarnamn på högskolan) och lösenord. När du är inloggad kan du använda e-resurserna på samma sätt som inom högskolans nätverk.

Observera! Har du  bokstäverna å, ä och/eller ö i ditt lösenord, fungerar det tyvärr inte att logga in på e-resurserna. Då är tipset att byta lösenord.

Om du har problem med dina inloggningsuppgifter kan du kontakta högskolans IT-support.

Läs mer om Användarkonto/Inloggning till högskolans IT-resurser.

Studerande vid Öppna högskolan

Även studerande vid Öppna högskolan har rätt att använda högskolans e-resurser. För att få tillgång till dem behöver du ett personligt användarkonto vid Högskolan på Åland.

Studerar du vid Öppna högskolan och saknar ett användarkonto? Läs mer här!